Header credits: Vinnie Pierce "Running and jumping"

Velkommen til hjemmesiden, hvor du kan læse om vores to Tibetanske prinsesser Zigsa (Dawa's Gold Digger) og Dhana (Dechen-Lukla's Dhana).

Vi er en familie på 4 personer, der bor i en lille by i Midtjylland. Siden 2002 har vi haft Maine Coon katte og i en kort periode også opdræt af denne skønne race. Se mere her.

I 2009 begyndte vi så småt at tale om at få en hund. Flere racer var på tale, men jeg (Marianne) var ikke helt med på ideen om en hund i huset. Vi havde jo 4 katte i forvejen. Så var det min daværende kollega Susan og hendes mand Jesper fik en lille ny Tibetaner hvalp, Maitri's Lukla. En dag kom Jesper og Lukla ned og hentede Susan på arbejde og da jeg så den lille hvalp i Susans favn, ja så var jeg solgt. Susan og Jesper havde i forvejen Sherpa, så jeg kendte godt lidt til racen. Jeg sagde med det samme til Susan, at jeg gerne ville bestille en hvalp når Lukla blev gammel nok. Da jeg kom hjem fra arbejde, fortalte jeg Jørgen, at nu havde jeg bestilt en hund, men at der lige ville gå nogle år før vi fik den. Vi begyndte at kigge hjemmesider og læse mere om racen. Vi besøgte Susan og Jesper og mødte hundene hjemme. Rikke og jeg tog også med og kiggede, på en udstilling i Tibetaner Klubben. Her mødte vi en masse søde og imødekommende mennesker. Efterhånden var vi ikke så meget i tvivl. Vi skulle have en Tibetansk Terrier, men vi kunne ikke vente til Lukla blev gammel nok til at få hvalpe.

På udstillingen havde vi bl.a. set en meget smuk hanhund, Dawa's Herkules. Det viste sig at Merethe fra kennel Dawa's planlagde et kuld hvalpe med Herkules som far og Tui (J'Tui Lamleh v. Kamal a Schila) som mor. Den parring kom der 4 skønne hvalpe ud af og vi var så heldige at få lov at købe den ene af pigerne, nemlig Dawa's Gold Digger, som her i huset går under navnet Zigsa. Vi er Merethe evigt taknemmelige for, at denne skønne, tossede Tibbe fik lov at bo hos os. Hun er højt elsket af os alle.

Zigsa og jeg begyndte at gå til ringtræning sammen med Susan og Lukla og vi begyndte at gå på udstilling, til svømning, på kurser osv. sammen. Det er altid hyggeligt at følges med de to skønne piger. Susan og Jesper begyndte at planlægge et kuld hvalpe. Vi var i mellemtiden begyndt at tale om at få endnu en Tibbe (ja de er vanedannende). Og hvad kunne være bedre end, at få lov at købe en af Lukla's døtre? Det er trods alt pga. hende vi har Zigsa. Heldigvis blev vi godkendt som købere og stor var jublen, da Lukla den 3. april 2012 fødte 4 skønne hvalpe. 2 piger og 2 drenge. Hele vejen igennem, har vi fået lov at være med. Det har været fantastisk at være så tæt på og kunne følge både parring, graviditet og ikke mindst de 4 hvalpes opvækst. Tusind tak til vores kære venner Susan og Jesper i Dechen-Lukla's. 

At vi fik Tibetaner i huset har vi bestemt ikke fortrudt. Vi har SÅ mange dejlige, sjove, hyggelige timer med hundene og alle de skønne mennesker vi har mødt. Vi er sikre på det kun bliver endnu sjovere med 2. En Tibbe er bare den bedste til at ødelægge ens dårlige humør

Du kan læse mere om de to prinsesser og deres bedrifter på hver deres side. Zigsa's side finder du her og Dhana's her.

 

Life is merrier whith a Tibetan Terrier