Header credits: Vinnie Pierce "Running and jumping"

DK Casa-Miau Timian

*19. november 2001 

†22. juli 2013

 

Race: Maine Coon

Køn: Han (kastrat)

Farve: Sort spotted Tabby (MCO n24)

Stamtavle

Galleri

I starten af 2002, bestemte vi os for at få en legekammerat til vores daværende Perserkat Zarina. Jeg brugte lang tid på internettet og læste om de forskellige racer vi havde tænkt på. I påsken besøgte vi en katteudstilling og det var her vi forelskede os i de store Maine Coon katte. Vi mødte Claus og Othilia fra katteri Casa-Miau i Viborg, som bl.a. havde Timian med på udstilling. Allerede søndag besøgte vi dem hjemme, og inden vi tog hjem, havde vi aftalt at de skulle komme med Timian torsdag d. 4. april 2002.

Timian er en dejlig kat. Når han vil nusses kommer han selv hen og rejser sig på bagbenene op ad en. Når man så begynder at kæle med ham, smider han sig ned på ryggen. Det er nemlig bare sagen at blive nusset på maven, men det skal helst være "mor" der gør det. Hvis han er rigtig nussesyg kan han finde på at forsøge at springe op på min skulder. Det er ikke lykkedes ham endnu at komme helt derop og jeg bliver lige forskrækket hver gang han prøver.

Tmian er verdens rareste Maine Coon. Han er den første, der byder nye katte velkomne i huset og han elsker at ligge og hygge sig i fødekassen når vi har killinger. Dog sætter han grænsen når de små prøve at die hos ham ;-)

Med Timian fulgte også interessen for udstillinger. Desværre er Timian begyndt at blive køresyg. Jeg har prøvet forskellige ting, men der er ikke noget at gøre. Derfor har jeg valgt, at lade ham blive hjemme og hygge sig for eftertiden.

Det bedste han ved er at komme ud i indhegningen og løbe om kap med de andre og klatre i blommetræet. Og så er der ingen tvivl om at øverste køje i klatrestativet er HANS!!