Header credits: Vinnie Pierce "Running and jumping"

 STAMTAVLE

UDSTILLING

LINKS

GÆSTEBOG

BILLEDER

Zigsa er vores første hund. Hun er født den 26. januar 2010 hos Kennel Dawa's i Hedehusene. Hun er ud af et kuld på 4 efter Tui og Herkules, 2 fantastisk smukke og dejlige Tibetanere. Hun er den skønneste Tibetaner man kan tænke sig. Hun har et vidunderligt temperament, en lækker pels og er altid glad og fuld af spillopper. Og så er hun jo smuk at se på. Med Zigsa fulgte også interessen for udstillinger.

Zigsa betyder Sneleopard. Det syntes vi passede godt til hende. Hun var hvid, med sorte pletter da hun blev født. Hun er født om vinteren, mens der lå sne og som de fleste andre Tibetanere så ELSKER hun sne.

Tusind tak Merethe, for at du lod Zigsa flytte til Skals.

 

*

Da det er blevet lidt for besværligt at opdatere denne hjemmeside, har jeg i stedet lavet en blog. Du finder den her

*

Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår.

Vi kan allerede nu afsløre, at vi har hvalpeplaner i foråret 2014. Zigsa skal parres i næste løbetid (formodentlig sidst i februar) og vi glæder os rigtig meget. Hvem hun skal parres med venter vi lidt med at fortælle. Han skal lige gennemgå de sidste sundhedstests inden vi kan være sikre på det bliver ham. Han har det mest fantastiske sind præcis som Zigsa, så vi er sikre på de to kan lave de skønneste Tibetaner hvalpe, der bliver lige så højt elskede familiehunde som de to er. Hvis du er interesseret i en hvalp, er du meget velkommen til at kontakte Marianne på m.leth@zatifi.dk eller mobil 29915063.

*

Onsdag den 27. november 2013: I dag har vi været en tur hos Magtor med Dhana. Christian syntes lige han ville se lidt på Zigsa også. Det var hun ikke så begejstret for. Hun havde åbenbart en lille skævhed i sin hofte, men det fik han rettet op på og det med at holde dem i ro et par dage efter behandlingen, har været noget af en prøvelse. Efterfølgende kørte vi en tur til Karup hos Pia i "Dyrenes læge og øjenklinik", hvor Zigsa blev øjenlyst. Heldigvis var hendes øjne så fine som de kunne være.

*

Søndag den 19. maj 2013: Så er Dhana's mor og Zigsa's gode veninde taget hjem igen efter et par dejlige dage her i Skals. Både vi og pigerne har nydt at have hende her og glæder os til hun kommer igen. Zigsa og hun har tumlet og leget når ellers de kunne få fred for Dhana, der også ville være med.                                                                                                              I går fik vi også en fantastisk besked angående Zigsa's mor Tui. Hun havde vundet sin klasse til verdensudstillingen i Budapest og kan nu kalde sig Veteran Verdens Vinder 2013. Stort tillykke Merethe og Tui. Vi er SÅ stolte af jer. 

Dhana, Lukla & Zigsa

Zigsa puster ud efter en tumletur med Lukla

Zigsa's smukke mor Tui (J´Tui-Lamleh von Kamal-A-Schila)

*

Søndag den 10. marts 2013: Vi har været på tur med Susan og Lukla samt Hanne og Diki. Der skulle være skue i Brædstrup og jeg havde spurgt Hanne om ikke det var noget for hende og Diki at prøve det når det nu var i hjembyen. Susan lovede at komme og hjælpe og spurgte om jeg ville med og så blev vi enige om at vi skulle tage Lukla og Zigsa med. Det gik rigtig fint selvom vi ventede rigtig længe før det blev vores tur. Desværre havde Diki en fejlstillet tand og fik et Good, men en meget fin udtalelse. Og både han og Hanne klarede det i fin stil selvom det var første gang de prøvede det. Zigsa og Lukla er i samme klasse og fik begge Excellent. Lukla vandt klassen og så ventede vi igen på at hun skulle være med til bedst i gruppe 9. Desværre gik de ikke videre selvom de så SUPER godt ud i ringen. Tak til alle for en hyggelig dag. Det var skønt at være afsted igen selvom vi var godt trætte da vi kom hjem.

Tak til Marianne Teglborg for billeder

*

Lørdag den 26. januar 2013: ♪♫ I dag er det Zigsa's fødselsdag hurra hurra hurraaaaaa... ♫♪. Tillykke prinsesse. 3 år bliver hun vores dejlige Tibbetøs . Sikke mange glæder hun giver os hver eneste dag Hun blev fejret med lagkage til både 2- og 4-benede. Mums sagde både Zigsa og Dhana, da de fik hver deres lagkage med kyllingetern og cocktailpølser. Vi andre fik med frugt i stedet. Efter sådan en lagkage og en god gåtur, er man nødt til at slå mave i sofaen

*

Glædelig jul

*

Torsdag den 13. december 2012: Jubiii der er kommet sne. Zigsa elsker det. Desværre må Dhana ikke lege med pga. sit dårlige ben.

*

Søndag den 7. oktober 2012:Vi har været i Brædstrup, hvor Hanne og Diki havde inviteret til travetur. Desværre var vejret ikke det bedste. Hundene var dog ligeglade for der var masser af andre hunde at lege med og de havde det super sjovt. Vi andre havde heldigvis gummistøvler og regntøj på. Men når man ser billederne af Zigsa behøver jeg vel ikke fortælle, hun måtte en tur under bruseren da vi kom hjem :-)

*

Lørdag den 8. september 2012: Vi har været en tur i Dollerup og gå Inderøen rundt med pigerne i dag. Havde kameraet med, men det er altså svært at tage gode billeder af hunde i fuld galop og så ovenikøbet en sort og en hvid sammen. Men vi havde en god tur og pigerne fik brugt noget krudt.

*

Søndag den 2. september 2012: Søndag morgen og tid til at sove længe mente Zigsa. Men det var kun lige indtil hun hørte vi skulle ud og køre bil. Jubii, Zigsa elsker at køre bil. For når man når frem sker der næsten altid noget spændende og det gjorde der da også i dag. Vi skulle mødes med en flok dejlige Tibbere og deres ejere hos Tine på Mols. 11 skønne hunde og 9 ejere var vi. Vi startede fra familiens dejlige sommerhus, der vist må ligge på et af de smukkeste steder i Danmark. Wauu, sikke en udsigt. Der kunne jeg godt bo og blive gammel. Vi gik en dejlig tur langs med stranden og op på en bakke, hvor vi havde mere fantastisk udsigt. Derfra gik vi tilbage til sommerhuset langs stranden. Selvfølgelig skulle nogle af hundene i vandet. Men Zigsa og Dhana holdt sig på behørig afstand af det væmmelige våde noget. Vi sluttede af med kaffe/the og hjemmebag på terrassen. Tak for en skøn dag. 

*

Fredag den 27. juli 2012: Så er første uge af ferien næsten gået og hvor har vi nydt det. Sol, sommer og strandture. Onsdag var vi en tur på stranden i Løkken og i dag har vi været i Søndervig og se sandskulpturer og efterfølgende på stranden. Zigsa er ikke nogen vandhund, men hun vil gerne med på stranden. Hun går ned til vandkanten, men løber når der kommer en bølge så hun ikke når at få våde poter. Jørgen forsøgte ellers ihærdigt at lokke hende med ud uden held. Til gengæld elsker hun sand og det giver ikke helt så ikke meget pelsarbejde når vi kommer hjem.

*

Søndag den 15. juli 2012: Zigsa har været i bad i dag. Det slider på pelsen med en lille bandit i huset, der næsten konstant hænger fat i Zigsa eller går rundt og ser uskyldig ud med en tot hvid pels i munden. Men hun blev fin og filterfri og så skulle vi da lige have et billede. Det viste sig dog at være lettere sagt end gjort for Dhana ville rigtig gerne hjælpe til. Desuden blæste det en del, så når Dhana endelig var ude af billedet, så stod Zigsa's pels lige op i luften. Det lykkedes dog til sidst at få et nogenlunde fornuftigt resultat. Og tak for det for her til aften har vi været ude og gå en tur ved Virksund og nu ser hun ikke længere nyvasket ud. Men hun er uden filtre, så længe det varer inden Dhana laver om på det :-)

*

Tirsdag den 3. juli 2012: Min søsters piger Freja og Olivia er på ferie hos min mor. Rikke har været ude og sove hos dem også og de har rigtig hygget sig. I aften kom de så alle en tur herud for at aflevere Rikke. Pigerne hyggede sig i haven med hundene og legede hundecirkus. Hundene syntes det var smadder sjovt. Tror både hunde og børn sover godt i nat.

*

Søndag den 10. juni 2012: I dag havde vi inviteret til Tibbe-Trave-Tur i Skals. Vi ville vise alle vores Tibbevenner, Zigsa's yndlings gåtur. Vi havde været noget nervøse for vejret, for det regnede næste uafbrudt lørdag eftermiddag, aften og nat. Men lige inden vi skulle starte turen, klarede det op. Vi fik en enkelt lille byge, men det betød ingenting for både vi og hundene hyggede os. Heldigvis syntes de alle det var en god tur vi havde valgt, selvom den var en smule lang. Og hundene fik lov at løbe løs og tumle på en mark. Det var lige noget der passede dem. Vi sluttede af med kaffe og hjemmebag. Tak til alle deltagere for at være med til at gøre det en skøn eftermiddag i Skals.

*

Tirsdag den 5. juni 2012: Familien Durup har været på besøg i eftermiddag. Det var super hyggeligt og så sjovt at se hvordan rollerne nu var byttet om hos Lukla og Zigsa. Nu var det Zigsa som gik imellem, hvis hun syntes Lukla blev for vild overfor lillesøster Dhana. Mine 2 tøser fandt hurtigt ud af at rotte sig sammen mod Lukla. Tak for de herlige billeder som er taget af Susan og Jesper Durup

*

Lørdag den 2. juni 2012

Zigsa holder øje med Dhana, der drøner rundt og laver ballade

Det er hårdt at blive storesøster

*

Fredag den 1. juni 2012: Så er hun endelig flyttet ind, Zigsas nye lillesøster Dhana. De 2 piger er allerede meget glade for hinanden. De skal nok få rigtig meget glæde af hinanden når Dhana bliver stor nok til rigtig at tumle og løbe om kap. Men Zigsa får vist kamp til stregen :-)

*

Søndag den 20. maj 2012: Vi har haft det skønneste besøg i dag. Susan, Jesper, Lukla og hvalpene kom på visit. Ihh hvor var det hyggeligt. Der var stor gensynsglæde da Lukla og Zigsa så hinanden. De har ikke været sammen i flere måneder så vi havde nok forventet, at de lige ville tage en lille slåskamp for at finde ud af hvem der bestemte, men der tog vi fejl. De tumlede og legede præcis som før Lukla fik hvalpene. Det var tydeligt de to nød at være sammen igen. Hvalpene tumlede rundt i haven som om de havde været her mange gange før. Hvor var det bare sjovt at være med i byen. Heller ikke mødet med en kat kunne skræmme dem. Zigsa syntes de små var meget søde når bare de ikke kom alt for tæt på. Tusind tak for besøget. Vi håber I kommer igen.

Lukla og hendes hvalpe Dorje, Dharma, Dhana og Diki

Dhana møder Bataus

Dharma skal også hilse på Bataus

Zigsa synes hvalpene er søde, på afstand altså

Susan og Dorje

Lukla og Zigsa tumler

*

Lørdag den 28. april 2012: I dag var vi tilbage hvor vores udstillingskarriere startede, nemlig Vildbjerg, hvor Tibetanerklubben afholdt specialudstilling og generalforsamling. Zigsa skulle for første gang stille op i åben klasse. Det var et hårdt felt med 8 smukke tæver. Zigsa gik rigtig pænt til trods for vi ikke har været flinke til at øve siden sidst. Dog var hun ikke meget for at åbne munden så dommeren kunne se hendes tænder, så det må vi øve rigtig meget til næste gang. Det blev i dag til Excellent og en placering som nr. 5 af de 8. Læs hendes kritik her. Tillykke til alle med de flotte resultater. Tak til Tibetanerklubben for endnu en super udstilling og til alle deltagere for godt og hyggeligt selskab. Vi havde en dejlig dag selvom vi måtte undvære både superopdrætter Merethe og vores skønne veninder Susan og Lukla, der jo har vigtigere ting at tage sig af pt.

*

Torsdag den 12. april 2012: Maitri's Lukla, som bor hos vores søde venner i Viborg, fødte den 3. april 4 skønne hvalpe. I dag havde jeg det ærefulde hverv som hvalpe-sitter, mens Susan og Jesper var på arbejde. Hvor er de bare skønne de små. To tæver og to hanner er der og jeg kan da allerede nu afsløre, at planen er den ene tæve flytter til Skals :-) Hvilken en af dem det bliver, er endnu ikke afgjort, men de er skønne begge 2 og kommer fra et kærligt hjem og fra de dejligste forældre vi kan ønske os og så er farven jo underordnet. Den anden tæve mangler i øvrigt stadig at finde sin nye familie. Se mere på www.lukla.dk

Lukla og de små. Pigerne længst til venstre og drengene til højre

Zobel tæve 9 dage gammel

*

Mandag den 9. april 2012: Sikke en dejlig påskeferie vi har haft. Vi har kørt land og rige rundt for at besøge gode venner. Lørdag var vi i Gl. Skagen, hvor vi besøgte Mona og Hardy i deres skønne sommerhus. Vejret var dejligt på trods af kulden. Søndag tog vi til Hillerød, hvor vi overnattede hos Tine og John og havde en hyggelig aften med snak og god mad. Mandag var vi på den årlige påsketur med kennel Dawa's tidligere hvalpe og deres ejere. På trods af kulden havde vi en dejlig dag i Hedeland. Merethe og Ruth havde lavet lækker mad, som vi spiste efter en god gåtur. Tak til jer alle.

 

*

Lørdag den 3. marts 2012: Zigsa har været i bad og så skyndte vi os at få taget nye billeder af vores smukke prinsesse

*

Søndag den 15. januar 2012. Vi har været på årets første Tibbe-travetur i dag. Tine havde igen arrangeret en dejlig tur ved Moesgård museum. Vejret var skønt med strålende sol. Flere steder fik hundene lov at løbe løs og Zigsa NØD det. Hun havde vist lidt indebrændt energi der skulle bruges. Hun har løbet en masse og blev temmelig beskidt. Men pyt med det for sikke hun har hygget sig. Efter turen serverede Tine de lækreste hjemmebagte boller - mums. Tusind tak til alle deltagere for en herlig dag og ikke mindst TAK til Tine for at arrangere endnu en skøn tur.   

Mon Zigsa hvisker hemmeligheder til Lukla?

Zigsa var ikke ren og pæn ret længe

Wooohuuu der er sjovt det her :-)

Det var skønt nede ved vandet. Zigsa mente nu ikke hun skulle vaske tæer i dag

Gruppefoto

 

*

Lørdag den 31. december 2011: Vi ønsker alle et rigtig godt nytår

*

Søndag den 25. december 2011: Glædelig jul. Håber I alle havde en dejlig juleaften. Det havde vi. Gode gaver blev det også til. I dag skal vi slappe af og måske en god lang tur i skoven med Zigsa inden det i morgen går løs med julefrokost for hele familien. Zigsa havde også en god juleaften. Dagen startede med et tiltrængt bad. Bagefter mente hun bestemt at hun skulle have lov til at pakke sine gaver op, så hun fandt dem selv under juletræet og pakkede op. De andre gaver rørte hun ikke og juletræet står også endnu. Beklager billedkvaliteten. Jeg måtte lige gribe det nærmeste kamera og det var mobilen.  

"Hmm jeg tror der er noget her..."

"Mon de har set noget?"

"Uhm den dufter godt denne her. Jeg smugkigger lige lidt. Det opdager de ikke."

"Det var altså ikke mig. Jeg har ikke gjort noget. Det må være kattene der har spist mine gaver."

*

Torsdag den 22. december 2011: Så er det lige straks jul og vi vil gerne ønske jer alle en rigtig glædelig en af slagsen. Håber I får nogle skønne juledage med jeres familier og måske lidt ekstra fridage ovenpå en travl julemåned.

RIGTIG GLÆDELIG JUL

*

Søndag den 20. november 2011: I dag har vi været på juleudstilling i Tibetaner klubben. Det foregik i Vamdrup på Hotel Vamdrup. Vi fulgtes igen med vores søde veninder Susan og Lukla. Zigsa gik rigtig pænt i dag og det var tydeligt hun syntes det var sjovt da vi først kom i ringen. Det blev til Excellent og en placering som nr. 4 ud af 6 tæver i mellemklassen. Samme resultat fik Lukla og Susan i Åben klasse tæve. Tillykke til alle med de flotte resultater og tak for en dejlig dag som blev efterfulgt af julebuffet. Læs Zigsas kritik her.

*

Overvejer du at blive Tibbe-ejer? Så skulle du tage at kigge lige her www.Lamlux.dk. Sørens smukke tæve Lamlux Emma Brightly (Emma) har i øjeblikket 6 skønne hvalpe født den 29. september. Far til hvalpene er Zigsas halvbror Dawa's Dino Lamleh (Dino).

DKCH, NORDJW-08 NORDW-08 Lamlux Emma Brightly                                 Dawa's Dino Lamleh

*

Mandag den 7. november 2011: Vi har været til hundesvømning med Lukla og Susan. Vi har snakket om det flere gange og i dag skulle det være. Midtjysk Hundecenter ved Møldrup har et rigtig fint svømmebassin som er åbnet igen efter der er kommet nye ejere. Vi startede med at skylle hundene og give dem svømmevest på og så var det op i bassinet med dem en ad gangen. De var super dygtige begge to. Zigsa syntes det var hårdt, men Lukla så ud som om hun havde prøvet det mange gange før. Fordi det var første gang svømmede de ikke så mange omgange i dag. Tror dog de begge sover tungt i nat.

Du kan da ikke mene jeg skal ned i det våde noget

Nå ok så prøver jeg

Ka' jeg ikke lige få en pause her

Pyyhh det var hårdt

Lukla i fin hundesvømnings stil

*

Torsdag den 27. oktober 2011: I weekenden var vi igen en tur i sommerhuset i Klitmøller med Kim, Pia, Frederik, Nikolaj og Molly. Endnu en skøn weekend i hyggens tegn. Søndag var vejret super godt og vi fik gået en lang tur langs Vesterhavet. Molly syntes vandet var sjovt at hoppe rundt i. Zigsa var lidt mere skeptisk, men hun endte alligevel med en tur i bølgen. Desværre var Zigsa ikke rigtig i legehumør selvom Molly ihærdigt forsøgte at få hende med på sjov og ballade. Zigsa ville helst sidde på skødet og det ligner hende ikke. Natten til mandag fandt vi ud af hvorfor. Hun holdt os vågen hele natten med klynken og gispen og da hun også begyndte at samle bamser og fik mælk i brysterne, ja så var der ingen tvivl. Hun var pseudodrægtig (falsk drægtig). Det har været nogle hårde dage, hvor hun har hylet hvis hun ikke kunne se os og hele tiden villet ligge tæt op ad os. Nu er hun dog ved at blive sig selv igen-heldigvis.    

*

Søndag den 2. oktober 2011: Sikke et fantastisk vejr vi har haft de sidste dage. Så blev det alligevel sommer i år. Tænk engang at kunne gå rundt i bare ben i oktober måned - herligt. I dag tog vi en tur ud til Hald sø og gik "Inderøen rundt". Zigsa fik løbet en masse i alle de visne blade og hun så ud som om hun bare syntes, at det hele var fantastisk. Det syntes vi andre nu også. En god gåtur, solskin, en glad hund og en skov klædt i de smukkeste efterårsfarver, det kan man da kun smile over.

*

Lørdag den 17. september 2011: Vi har været på udstilling i Bjerringbro. Skønt med en udstilling, som lå så tæt på hjemmet. Zigsa stillede op i mellemklassen. Hun gik rigtig fint og fik mange rosende ord af dommeren. Så det tyder på forrige weekends handlerkursus med Gerard O'Shea har haft en positiv effekt på Zigsa. Det blev dog igen til VG. Men vi øver videre  Billederne af Marianne og Zigsa er taget af Jesper Durup, Durup foto. Tak Jesper                                                                                                                                   Zigsas mor Tui, far Herkules og bror Jiggy var også med i dag så vi måtte lige have et familiefoto.

Zigsa, mor Tui, bror Jiggy og far Herkules

*

Søndag den 11. september 2011: Susan, Lukla, Zigsa og Marianne har haft en dejlig weekend på Sjælland, hvor vi har været på handlerkursus med Gerard O'Shea arrangeret af Spidshundeklubben. Kurset som bestod af både teori og praksis var super godt og meget inspirerende. Ind imellem også tankevækkende og vældig morsomt. Vi skal helt bestemt afsted næste gang vi får mulighed for det. Free-handling "The O'Shea Way" var noget der passede vores Tibbetøser godt. Vi havde lejet en ferielejlighed få km fra, hvor kurset blev afholdt. Der hyggede vi os alle 4 på trods af vi var meget trætte om aftenen. Tak til vores 2 søde veninder, for en herlig weekend. Vi glæder os allerede til næste gang.

 

Søndag den 21. august 2011: I dag har vi igen været på en hyggelig udflugt med vores 2 dejlige veninder, Susan og Lukla. Turen gik til National udstilling i Varde. Desværre havde Zigsa slet ikke lyst til udstilling i dag. Hun er i løbetid og synes det er meget mere spændende med alle de fremmede dufte. Hun fik en VG, hvilket er helt ok, for hun viste sig desværre slet ikke frem. Lukla fik Excellent og blev 2. vinder. Tillykke :-)                                                    Vi 4 er også startet på et ringtræningshold i Holstebro. Det er super godt og bestemt køreturen værd. Den 10.+11. september skal vi igen afsted sammen. Vi har været så heldige at få en plads på handlerkursus med Gerard O´Shea i Slagelse. Det glæder vi os meget til. Både kurset og en hyggelig weekend i godt selskab.

*

Mandag den 1. august 2011: Så er ferien slut for i år og hverdagen er startet igen. Vi sluttede af med at være på udstilling i Vejen fredag og lørdag. Fredag havde vi fået lov at låne Zigsas bedste hundeveninde Lukla med, fordi Susan desværre ikke kunne få fri fra arbejde. Det gik rigtig godt med at have de to med. Zigsa nød at have selskab og begge hunde fik fine bedømmelser. Lørdag løb vi ind i en dommer som åbenbart ikke have helt styr på racerne. Han mente nemlig at Zigsa ligner en Lhasa Apso. Hmm døm selv på billederne herunder, som Jesper Durup (Durup foto) tog senere på dagen. Jeg synes helt bestemt hun ligner præcis det hun er, nemlig en skøn og dejlig Tibbe.

Fotograf: Birthe Jensen

*

Fotograf: Jesper Durup, Durup foto

 

*

Torsdag den 14. juli 2011. Vi var forbi Hvam Slagerhus i dag for at købe lidt til grillen. Jeg spurgte om de evt. havde et hundekødben og så kom hun med en hel posefuld store, lækre ben. Så Zigsa har gnasket det meste af dagen og de øvrige ben er savet i mindre stykker og puttet i fryseren til en anden dag. Muuums...

*

Tirsdag den 12. juli 2011. I dag hentede vi Zigsas søde veninde Lukla og tog hende med hjem for at lege. Jeg skal have både Zigsa og Lukla med på udstillingen i Vejen fredag den 29. da Susan desværre ikke kan få fri fra arbejde. Så jeg havde aftalt med Susan og Jesper, at jeg skulle låne hende en dag så vi kunne træne lidt og Lukla kunne se det var ok selvom mor ikke var med. Det gik super fint. Vi fik trænet, tøserne fik tumlet en masse, Lukla legede Bikertøs på Christians nye scooter og vi var også ude at gå en lille tur. Min søsters tvillinger på 4 år er på ferie hos Bedstemor og de kom ud og gik tur sammen med os. Magnus og Astrid plejer at diskutere hvis tur det er til at gå med Zigsa, men i dag var der jo en til hver, så det var alle tiders. Tak for lån af skønne Prinsesse Lukla. Hun er til enhver tid velkommen igen. 

*

Mandag den 27. juni 2011. I går var vi til barnedåb hos vores søde lille niece Thilde. Vi skulle være væk hele dagen og derfor havde Zigsa fået lov at komme i dagpleje hos familien Durup. Det var bare alletiders at komme ind og lege med Lukla og Sherpa. De to piger tumlede, legede og hyggede sig hele dagen. Så det var en meget træt hundepige vi hente hjem sidst på dagen. Og stakkels gamle Sherpa var så træt, at han måtte bæres op i seng. Tak Susan og Jesper fordi I altid er klar til at tage imod Zigsa når vi har brug for pasning. Og at der så også følger billeddagbog med er jo bare en ekstra gevinst.                                             I dag har vi været til sidste omgang ringtræning inden ferien. Men sådan en hel dag med tumlen sætter sine spor så der var ikke meget liv i tøserne i dag ;-)

Tusind tak til Jesper Durup (Durup foto) for de skønne billeder

*

Søndag den 12. juni 2011. I dag har Zigsa været i bad så hun nu er lækker, skinnende hvid og velduftende (så længe det varer). Og så måtte jeg lige have taget nye billeder af hende, så I kan se hvor fin hun er når hun ikke har rullet sig i sort jord, mos og visne blade. Vores smukke prinsesse

Zigsas mening om det hele

*

Mandag den 6. juni 2011. Det er ved at være et stykke tid siden jeg har fået opdateret hjemmesiden. Rikke blev konfirmeret Bededag den 20. maj og det meste af vores fritid, er gået med forberedelser til hendes store dag. Men nu er der igen tid til andre ting.                     I går søndag fik vi indhegnet resten af haven så Zigsa nu har ekstra meget plads at boltre sig på. Desværre har hun også ekstra meget jord at grave og rulle sig i og det benyttede hun sig af. Sikke hun så ud og alt det skidt hun slæbte med ind i pelsen. Men hun hyggede sig. I går aftes tog vi ud til stranden i Virksund og gik en tur og kølede af efter en varm dag i haven.     I dag har vi været til ringtræning. Hun havde heldigvis ikke helt glemt hvad det gik ud på selvom det er nogle måneder siden vi har været der sidst.

Selvfølgelig skulle Zigsa også med på billedet til Rikkes konfirmation selvom frisuren ikke sad så fint.

*

Mandag den 25. april 2011. Vi har været et par dage på Sjælland. Zigsas opdrætter Merethe, har en tradition med at indbyde alle sine tidligere hvalpe og deres ejere til træf 2. påskedag. Det ville vi ikke gå glip af. Vi tog af sted søndag, hvor der var udstilling i Næstved. Desværre havde vi ikke selv fået tilmeldt, men 2 af Zigsas søskende skulle deltage, så dem og de andre Dawa hunde tog vi ud og heppede på. De klarede sig flot. Tillykke til opdrætter og ejere. Vi overnattede på vandrehjemmet i Roskilde, som ligger skønt nede på havnen. Det kan vi godt anbefale til andre hundeejere. Mandag tog vi så til Hedehusene på Tibbetravetur. Det var rigtig hyggeligt og sjovt at se Zigsas hel- og halvsøskende. Hedeland er et fantastisk sted og solen strålede fra en skyfri himmel. Merethe og hendes mor havde fremtryllet en skøn frokost som blev indtaget i det grønne efter gåturen. Tusind tak for et par dejlige dage i herligt selskab.

Søster Bella (Dawa's God Gracious Me) 

*

Zigsa og søster Li-Li (Dawa's Girlicious)

*

Bror Jiggy (Dawa's Get'in Jiggy With It)

*

En flok skønne hunde fra Dawa's og deres ydmyge tjenere ;-)

*

Søndag den 17. april 2011. Foråret er endelig kommet og vi har nydt det skønne vejr på en gåtur i Dollerup bakker efter en dejlig frokost hos Mariannes mor.

*

Lørdag den 2. april 2011. I dag har Marianne og Zigsa igen været på tøsetur med Susan og Lukla. Det var som sædvanligt super hyggeligt. Denne gang gik turen til Tønder hvor DKK kreds 4 holdt national udstilling. Begge hunde klarede sig flot. Zigsa fik Excellent/1.vinder/Bedste Junior. Jeg er super glad og stolt over min skønne tøs. Lukla fik Excellent og blev 2. vinder i mellemklassen. Tillykke til vores 2 dejlige veninder. Da vi kom til Viborg, fik hundene lov at tumle i Lukla og Sherpas have. Det er noget de kan lide.

*

Søndag den 20. marts 2011. Vi har haft huset fuld af gæster til Christians 16 års fødselsdag. Da de sidste gæster var taget hjem, puttede vi Zigsa i bilen og kørte en tur til Ulbjerg Klint, hvor hun fik lov at løbe rundt på stranden. En lille tur i vandet blev det også til.

  

*

Søndag den 6. marts 2011. I weekenden har vi været i sommerhus i Klitmøller sammen med Jørgens bror og familie. Vejret har været helt fantastisk og vi har gået lange ture langs Vesterhavet og nydt solen og blæsten. Deres Cairnterrier Molly og Zigsa har ikke tidligere været de bedste venner, men det blev de heldigvis her i weekenden. Måske er det fordi Zigsa ikke længere er så hvalpet i sin opførsel. I hvert tilfælde blev de 2 piger så glade for hinanden, at de skiftedes til at underholde den første nat, da de blev lukket hver for sig. De har leget, tumlet og løbet om kap på stranden hele weekenden. Så det er nogle trætte hunde vi har med hjem igen, men de har nydt det lige så meget som vi har. Blæsten, vandet m.m. sætter sine spor på en Tibbepels, så vi har lige nogle timers pelspleje foran os. Men det tager vi gerne med. Tak til Pia, Kim, Frederik, Nikolaj og Molly for en skøn weekend ♥☺

*

Søndag den 20. februar 2011. Det har været en fantastisk weekend med det smukkeste vejr. Sne, frost og solskin. Det indbød til en lang tur i skoven med en nyvasket hund. Vi gik en tur i Dollerup bakker og fik taget nogle billeder af både Zigsa og naturen derude. Zigsa fik lov at løbe løs noget af tiden og tog nogle gevaldige løbeture op og ned af skrænterne. Et bad og en god lang gåtur, det er noget der kan gøre en hund træt. Hun har sovet som en sten siden vi kom hjem.

Credits: White as Snow. HGD by Laurie Ann

*

Lørdag den 12. februar 2011. Vi har været på årets første udstilling, som foregik i Fredericia. Vi havde hård konkurrence. Der var 9 juniortæver i klassen. Zigsa fik VG. Hun tog det hele rigtig flot, så jeg er glad og tilfreds. Bagefter synes hun dog det var mest hyggeligt, hvis hun kunne få lov at hænge på min arm med hovedet på min skulder. Vi fulgtes derned med vores 2 gode veninder, Susan og Lukla. De to gjorde det bare SÅ godt i dag. Lukla blev Excellent/CK/1.vinder/bedst i køn/BIM og fik sit første certifikat. Kæmpe tillykke herfra og tak for en dejlig dag, der blev sluttet af med fri leg i Lukla og Sherpas have til stor fornøjelse for alle.

*

Lørdag den 29. januar 2011. Zigsa har været en tur under bruseren og er nu lækker blød og velduftende. Og heldigvis kan man da også se forskel. 

*

Onsdag den 26. januar 2011: Nu er der allerede gået et år siden vi spændte gik rundt og ventede på at få besked fra Merethe om Tui havde født og der var en pige til os. Og det var der jo heldigvis. I dag bliver Zigsa 1 år. Tillykke til vores allerdejligste prinsesse og hendes søskende. Også tillykke til vores smukke Maine Coon, Angel, der bliver 4 år i dag. For 3 år siden fik hun konstateret dårligt hjerte, men heldigvis har vi hende endnu.

Credits: Happy Birthday by Natali Design

Wytopitlock Call from an Angel

*

Lørdag den 22. januar 2011. Zigsa og Marianne har været i Viborg og træne ringtræning sammen med Lukla og Susan. På udstillingen i Fredericia, skal de to hundeveninder i ringen samtidig. Det kan godt blive noget af en udfordring, når de nu plejer at tumle og lege hver gang de er sammen. Så vi har besluttet at øve sammen nogle gange inden. Det gik faktisk nogenlunde med at koncentrere sig og som belønning fik de lov at tumle i haven bagefter.  På onsdag bliver Zigsa et år og Lukla og Sherpa havde en gave til hende, som hun fik lov at pakke op da vi kom hjem. Zigsa siger tusind tak for den dejlige gave. Den er hun glad for.

*

Søndag den 16. januar 2011. I dag har vi været afsted på årets første Tibbe-trave-tur. Rigtig mange hunde og deres ejere var mødt op på P-pladsen ved Moesgård museum, for at deltage i Tines tur. Desværre havde vejret forvandlet stierne til skøjtebaner så man skulle gå meget forsigtigt og nogle få valgte at vende om og gå tilbage igen. De fleste af os kom dog hele vejen rundt uden de store uheld. Hundene nød det og specielt da de kort fik lov at løbe løs og lege. Der blev spurtet til den helt store guldmedalje. Efter turen blev der dækket op med lidt varmt at drikke. Tine havde bagt de mest fantastiske boller og der var andre, der havde dejlig kage med. Selvom Zigsa var næsten nyvasket, måtte hun en tur under bruseren da vi kom hjem, så nu er hun meget træt. Ingen tvivl om hun sover godt i nat. Tak for i dag.

*

2010 synger snart på sidste vers. Vi vil gerne sige tak for de dejlige oplevelser vi har haft sammen med jer alle både 2- og 4-benede. Vi glæder os til endnu flere gode oplevelser i 2011. Vi har bl.a. planer om at deltage i Tines Tibbe-travetur ved Moesgård Museum den 16. januar. Læs mere her. Årets første udstilling bliver DKK udstillingen i Fredericia den 12. februar, så vi skal igang med ringtræning igen lige efter nytår. Vi ønsker alle et rigtig godt nytår. På glædeligt gensyn i 2011.

Credits: Happy New Year by ET designs. Light up the Night, A5D

Credits:  Snowy Winter by Megan Fisher

*

Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul

*

Lørdag den 18. december 2010: I nat har det sneet igen. Der lå et pænt lag da vi stod op til Zigsas store glæde og fornøjelse. Hun var vist noget skuffet da hun kom ud den anden morgen og så det hele var smeltet. Vi havde planlagt, at vi skulle ud og fælde juletræ og selvfølgelig skulle Zigsa med. Vi synes vi fandt et pænt træ og glæder os til at få det ind i stuen og få det pyntet. Så bliver det spændende om Zigsa kan lade det stå. En ting er sikkert; der ligger mange pakker til Zigsa under træet på fredag. Rigtig glædelig jul.

*

Credits: Wonderland by Fruitloop Sally

*

Lørdag den 20. november: Så faldt årets første sne og Zigsa NYDER det. Hun synes det er så sjovt at fræse rundt på græsplænen, som er dækket af sne og hun graver huller og ruller sig sig rundt. For hendes skyld må der godt komme mere af det sjove hvide noget. Men ihh hvor bliver hun våd af det og det er jo allerbedst, hvis man kan snige sig op i sofaen og ligge der og tø op bagefter :-) 

Credits: Winter Dream Bundle By Natali

*

Søndag den 17. oktober 2010: Vi har haft familien til brunch i anledning af Rikkes fødselsdag. Da vi havde spist, gik vi en god tur for at få plads til kagemanden. Min søsters 4 dejlige børn, var helt vilde med at gå med Zigsa. Specielt Magnus og Astrid på 3, var ved at komme op at toppes om, hvis tur det nu var til at gå med hende. Det var nu vist mere Zigsa, der gik tur med dem, men skidt pyt for sikke de hyggede sig. 

Magnus går tur med Zigsa

*

Så blev det Astrids tur

*

*

Olivia og Freja skulle også prøve at gå med hende. Olivia har vist glemt hun er bange for hunde ;-)

*

Magnus og Zigsa har fanget Børge

*

Søndag den 10. oktober 2010: I går var vi til Tibbedag i Odense. Det var en rigtig god dag, som startede med fri leg i skolegården på Spurvelundskolen, efterfulgt af en gåtur, et spændende foredrag af hundelytter Karina Rasmussen og et lækkert fælles ta'selvbord. Desværre havde vi glemt vores kamera.                                                                                     I dag kørte vi en tur til Ø-bakker ved Ørum og gik en tur i det smukke efterårsvejr.

 

 

*

Søndag den 19. september 2010: Tine, Thimphu, Thubten og Tashi havde inviteret til Tibbe travetur i Mols Bjerge. 17 Tibber og deres familier var mødt frem til en dejlig gåtur og vejret var heldigvis med os endnu engang. Efter gåturen blev der kræset for os med hjemmebagte boller og kage. Tusind tak til alle deltagere for en dejlig dag og selvfølgelig til Tine for at arrangere og invitere. 

Rikke og Zigsa på toppen af Agri bavnehøj

 

Vores gode venner Susan, Jesper, Sherpa og Lukla var også med

*

Søndag den 5. september 2010: Det har været dejligt vejr i weekenden og Zigsa har nydt at være ude. Jørgen har været i gang med at reparere kattenes indhegning, så de også kan komme ud i haven igen. De står ved terassedøren og synger, når Zigsa er i haven, men det kræver lidt mere hegn at holde dem inde.                                                                            Zigsa har rundet de 7 måneder. De sidste uger har hanhundene været meget interesserede i hende. Hun har ikke villet spise så meget og har været lidt stille. Nu er hun heldigvis ved at være sig selv igen. Fræk og charmerende.                                                                                Vi er startet op på lydighedstræning igen og det kan mærkes, at hun er blevet ældre. Det går bedre for hver gang og hun er rigtig dygtig til "sit" og "dæk", for det meste altså. Man er vel Tibetaner :-)                                                                                                                                

*

Søndag den 15. august 2010: Så har Zigsa og jeg været på udstilling igen. Denne gang var det udendørs, så jeg var lidt spændt på om det ville ændre noget. Hun var som sidst bare super dygtig i ringen. Hun stod fint på bordet og stod helt stille mens dommeren kiggede tænder. Det roste han hende meget for. Hun fik en flot udtalelse, et SL (særdeles lovende) og en 2. plads. Marina var også i ilden med 2 af hendes dejlige Tibbedrenge, far Herkules og halvbror Dino. Tak for hjælpen til Merethe, som er ekspert i lige skilninger. Dejligt at se jer alle.                                                                                                                                      Allerede på lørdag skal vi af sted igen. Denne gang i Karlslunde, hvor der er 2 forskellige dommere vi skal op til hhv. formiddag og eftermiddag. Vi skal følges med vores 2 gode veninder Susan og Lukla. Det glæder vi os meget til. 

Marina og Herkules

Marina og Dino

*

Fredag den 30. juli 2010: De sidste 3 uger har vi holdt sommerferie, men nu er den desværre slut. På mandag starter hverdagen igen. Zigsa har nydt at have os hjemme. Hun har været med på en masse ture rundt i Danmark. Vi har været et par dage i Næstved, hvor vi overnattede på Hotel Vinhuset. Det kan vi godt anbefale andre med hund. Vi var også i BonBonland 2 dage. Zigsa tog det hele i stiv pote. Der var mange andre hunde at snakke med og en masse børn, der gerne ville nusse med hende.                                                                   I dag er vi kommet hjem fra en uge i sommerhus i Klitmøller. Vi har gået en masse ture ved Vesterhavet. Det var meget farligt syntes hun. Især i starten. Til sidst turde hun dog godt soppe i vandkanten. Vi var også ude at gå tur i en hundeskov og ude at bade i Nors sø, som er Danmarks reneste sø.

Sådan ser man ud efter en gåtur i hundeskoven i regnvejr

*

Bølgerne i Vesterhavet er meget farlige synes Zigsa

*

Selvom vi holder ferie skal der trænes alligevel. Der er hele 3 udstillinger i august

*

*

Lørdag den 3. juli 2010: Så er sommeren for alvor kommet til Danmark. I dag har vi haft årets første strandtur og Zigsa var med. I starten var hun ikke vild med at skulle ud i vandet. Men da Jørgen først havde båret hende et stykke ud, så kom der ellers gang i hende. Hun susede rundt og nød at blive kølet ned. Bagefter gravede hun en hel masse huller. Hold da op hvor kan en våd pels indeholde meget sand. Sådan en dag på stranden kræver nu lige et bad bagefter.   

*

26. juni 2010. I dag tog vi til WDS i Herning. Zigsa var stadig træt efter udstillingen i går, så hun blev hjemme. Der var helt utrolig mange smukke Tibber med i Herning, men vi havde jo vores favoritter. Bedsteveninden Lukla var med i et hårdt felt af 11 skønne junior tæver. Tillykke med Excellent. I så bare godt ud i ringen.                                                            Zigsas smukke far, Dawa's Herkules vandt sin klasse og kan dermed kalde sig Veteran Verdens Vinder 2010. Stort tillykke til hans ejer Marina og til Merethe, der har opdrættet den skønne dreng. Vi er stolte af at eje hans datter og håber hun har arvet lidt af hans fantastiske temperament.                                                                                                          Vi var en tur i Dollerup Bakker og gå en lang aftentur. Zigsa fik lov at løbe løs det meste af tiden. Hun var dygtig og kom når vi kaldte, hvis hun begyndte at komme for langt foran. For det meste fulgte hun nu pænt med os.

Zigsas far MultiCH WVW10 Dawa's Herkules og hans ejer Marina. Fotograf Jesper Durup

*

25. Juni 2010. Så kom dagen for vores første udstilling. Tibetanerklubbens specialshow i Vildbjerg i forbindelse med WDS 2010. Vi var de allerførste i ringen og jeg var meget nervøs. Zigsa tog derimod det hele meget roligt. Hun gik pænt i ringen og opførte sig faktisk eksemplarisk. Hun fik en flot bedømmelse, et SL (særdeles lovende) og dommer Per Primoz fra Slovenien valgte hende til Bedste Baby. Jeg er bare så glad og stolt. Bagefter gik vi rundt og hyggede os resten af dagen. Snakkede med en masse andre hunde og udstillere og så mange smukke hunde i ringen. Zigsa tog sig også en lur i sit bur. Det var en utrolig god dag.  Tusind tak til arrangørerne for en flot og velfungerende udstilling og til Susan for at hjælpe mig med gode råd og træning op til udstillingen. Tak til Merethe for at hjælpe med, at gøre Zigsa klar til at komme i ringen. Tillykke til alle vinderne. Det er helt sikkert ikke sidste gang vi har deltaget på en udstilling.

Fotograf: Jesper Durup (www.sherpa.dk)

*

Lørdag den 5. juni 2010. Tiden iler og Zigsa har allerede rundet de 4 måneder. Hvalpetræningsholdet slutter på tirsdag, hvor vi desværre er forhindret. Vi har fået en masse gode værktøjer at arbejde videre med og har også tilmeldt lydighedstræning efter sommerferien.  Rikke træner også med hende og har lært hende at give pote.                           Inden så længe er det tid til vores første udstilling. Vi øver og glæder os. Det bliver en stor udfordring at kunne gå pænt i ringen, når man hellere vil lege med de andre hunde. Det går fremad når vi øver herhjemme. I mandags var vi til ringtræning for første gang, men det var pænt svært med koncentrationen, for Lukla var jo også med. Bagefter fik de to lov at lege en halv times tid i Lukla og Sherpas have og jeg skal love for der var en, der var træt da vi kørte hjem. I dag har hun været med kattene i haven. Hun gør alt hvad hun kan for at opfordre til leg, men det er nu ikke altid det lykkes for hende, at få dem med på sjov.

*

Søndag den 16. maj 2010. De sidste dage har vejret været trist, koldt og meget vådt. Det sætter sine spor på en hvid hund, så efter en gåtur i regnvejr, måtte Zigsa lige en tur i bad. Heldigvis kan hun godt lide at bade. Faktisk skal man huske at lukke døren til badeværelset om morgenen, hvis man ikke vil have selskab af en dansende, fjollet uldtot under bruseren. Efter badet benyttede vi chancen til at øve i at stå pænt og samtidig få taget lidt billeder af en hvid hund, så længe det varede.

*

Torsdag den 13. maj 2010. I dag har vi været en tur i Virksund og gå ved stranden. Selvom vandet stadig er meget koldt, var hun lige ude og soppe lidt, men kom dog hurtigt ind igen. Bagefter nød hun den kæmpe sandkasse hun var havnet i. Sikke mange huller hun fik gravet.

*

25. april 2010. I dag mødtes Zigsa, Rikke og Marianne med 12 andre Tibbeejere og deres hunde i Marielund skov i Kolding. Vejret var helt fantastisk og skoven viste sig fra sin smukkeste side, med nyudsprungne anemoner og små rislende bække. Ca. 1 1/2 time tog turen rundt i skoven og Zigsa gik hele vejen, når hun da ikke hang halvvejs oppe på ryggen af Lukla. Sikke de fik tumlet de to tøser. Flere af hundene var en tur i vandet. Zigsa nøjedes med at dyppe tæerne, men da hendes ben jo ikke er så lange, blev hun våd på maven og så kom hun ellers op i en fart. Selvom solen skinnede, var vandet vist koldt. Efter gåturen var familien Storm værter ved et fantastisk kaffebord med hjemmebag- uhhm. Tak til alle deltagere for en herlig dag. Vi glæder os allerede til den sidste søndag i april næste år, hvor vi igen skal til Kolding på Tibbetræf. 

 Fotograf:  Jesper Durup.

*

18. april 2010. De sidste dage har Zigsa været en rigtig bølle. Fuld af krudt har hun jagtet Bataus så snart han kom i nærheden. I dag ville vi ud og gå en god tur så hun kunne få brugt noget af al den energi hun har og kattene kunne få fred et par timer. Vi valgte at køre til Ulbjerg Klint. Det er første gang vi har haft hende med til stranden. Der var ikke så mange andre, så da vi havde gået lidt prøvede vi at lade hende løbe løs. Det gik helt fantastisk. Faktisk gik hun næsten pænere end når hun går i snor. Selvfølgelig skulle vi lige ud og soppe lidt, men vandet var koldt og det blæste rigtig meget. Så meget at Zigsas ører blafrede selv når hun sad stille. At gå rundt i sandet på stranden er hårdt for en lille hund med korte ben, så hun er MEGET rolig nu.

*

15. april 2010. Zigsa fik lov at få rester fra vores aftensmad i dag. Mon der er nogen, der kan gætte hvad menuen var? Hvis du gættede på spaghetti med kødsovs, så gættede du rigtigt. Jeg kan fortælle der må både vand OG sæbe i brug for at vaske det af en hvid hundesnude ;-)

*

11. april 2010. I dag skinnede solen og så er Zigsa meget glad for haven. Især hvis man kan finde en pind at lege med eller hvis bedste vennen Rikke er med. Om eftermiddagen gik vi en lang tur i Dollerup bakker. Zigsa synes lige hun skulle ned og fange blade i vandet, så hun var godt beskidt da vi kom hjem. Jeg satte hende i håndvasken i lidt vand for at skylle poter og så lagde hun sig ellers ned. Så shampoo, balsam og hele molevitten måtte køres i stilling. Nu har vi en velduftende og meget træt lille hund ;-) Det flotte patchwork hundetæppe har min veninde Tine syet til mig i fødselsdagsgave.

*

8. april 2010. Susan og Lukla kom på besøg. Lukla er en 7 mdr. gammel Tibetaner tæve. De to piger hyggede sig rigtigt i haven. De skal nok blive super venner. Tror Zigsa glæder sig til at komme i dagpleje hos fam. Durup mens vi er til konfirmation hos Frederik.

*

5. april 2010. Marianne har fødselsdag og familien har været til brunch. Magnus (Mariannes nevø på 2 1/2) ville rigtig gerne lege med Zigsa. Senere på dagen var vi en tur i Dollerup bakker.

*

Den første uge som medlem af fam. i ord og billeder

*

1. dag hos os. Velkommen hjem prinsesse.

*

7. marts 2010

*

6 uger gammel og slet ikke til at stå for

*

3 uger gammel

*

Zigsas smukke forældre Herkules og Tui.

Tilbage til Zatifi.dk